Hvilken julekalender skal du give dit barn i år? Her er 5 gode bud

Julen er en skøn tid for familien. Den byder på sammenhold, hyggestunder, slik, kager og generelt bare god stemning.

Det er en af de bedste tider på året, når det gælder samvær med familien, og især, hvis du har børn, er der en verden af muligheder, som man kan begive sig ud i som familie.

Men julen byder også på en vis pres for forældrene. For ingen har lyst til at skuffe deres børn til denne højtid, og derfor ønsker man også at give sine børn de bedste rammer, når det gælder op til jul, og naturligvis også på selve juleaften.

I denne artikel vil vi gennemgå valget af julekalender, hvilke findes der, og hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige.

Julekalenderen er nemlig en vigtig del af optakten til juleaften, og optakten skal helst også være helt rigtig.

Chokolade julekalender

Chokolade julekalenderen er en klassiker, det er som om, at chokoladen i disse julekalendere er en smule anderledes end, hvad du ellers får af normalt chokolade resten af året. Sådan kan det i hvert fald føles, og sådan husker jeg det føltes, da jeg var barn.

Du kan nu til dags få rigtig mange forskellige chokolade julekalendere. Du kan få kalendere fra et specifikt mærke, som marabou eller kitkat, og du kan få modeller, som afbilleder årets TV julekalender. Der er et hav af valgmuligheder, og der er forskellige størrelser med forskellige størrelser chokoladestykker.

Fordelen ved denne type julekalender er det simple, der er i at få et stykke chokolade hver dag. Det er en lille morgengave eller aftengave, som bare giver noget ekstra til dagen. De fleste børn elsker chokolade, og hvis man har børn, der er som de fleste, vil de også elske en chokolade julekalender. Hvis du vil gøre den ekstra speciel, så vælg en med et tema, som du ved dine børn godt kan lide.

Ulempen ved denne type kalender er, at det bare er et enkelt stykke chokolade pr dag, og det er som regel små stykker, der lynhurtigt er spist. Det kan naturligvis også være en god ting, men det gør også, at oplevelsen af julekalenderen forsvinder hurtigt. En anden ulempe er naturligvis, at den kun relaterer sig til de børn, der kan lide chokolade.

Slik julekalender

En slik julekalender er også en god mulighed. Her vil der igen være forskellige temaer at vælge mellem. En slik julekalender kan give de samme gode hyggestunder om morgen eller aften, som en chokolade julekalender.

Fordelene ved disse er de samme som ved en chokolade julekalender, og ulemperne også derefter.

Men har man et barn, der ikke kan lide chokolade, men man ønsker samme stemning, som en chokolade julekalender, så kan en slik julekalender være et fremragende alternativ.

Pakkejulekalender

En pakke julekalender er noget helt andet end de julekalendere, der bare giver efter for den søde tand. Her kan du selv lave en pakkekalender, hvor du selv vælger pakkerne, men du kan også købe dig til en pakkekalender, der er lavet til børn.

Pakker er en stor del af julen, og det er helt sikkert også grunden til, at børn glæder sig til juleaften. Med en pakkekalender kan man skabe julestemning hver dag, så børnene får en lille bid af julen med en pakke.

Fordelen ved dette er, at det kan tage det værste af dine børns utålmodighed, når det gælder juleaftenens gaver. Derudover kan sammensætningen af pakkekalenderen både være til den søde tand, men det kan også være legetøj eller små bamser og andet, som kan bruges hele dagen. Det giver mulighed for, at julekalenderens effekt holder hele dagen. Og gør hele juletiden ekstra speciel og hyggelig.

Ulempen ved pakkekalenderen er, at hvis du køber en fra en forhandler, så er det måske også legetøj eller lignende, som dit barn hurtigt vil blive træt af. Og så sidder man derhjemme med 24 forskellige stykker ting, som børnene derefter aldrig kommer til at bruge igen, udover den ene dag hvor det var spændende.

Spil julekalender

Der er også spil julekalendere. De kan give sjove spil og lege, som enten er et spil til den enkelte dag, eller et spil der fortsættes og udvikler sig dag efter dag. Der er flere forskellige typer derude. Dette kan være en sjov måde at få hele familien involveret, og de kan give sjove oplevelser, som man ikke selv havde kunne finde frem til.

Fordelene ved disse typer er, sammenholdet det kan give, hvis man vælger den rette spil julekalender, og det kan give noget ekstra som man dag efter dag kan gøre sammen.

Ulempen er måske, at børnene skal have en alder, hvor det at spille et spil rent faktisk er muligt. Derfor er disse kalendere nok bedst til børn, der er lidt ældre. Har man derfor helt små børn, så er dette nok ikke vejen frem. Derudover skal børnene også nyde at spille spil.

Hjemmelavet julekalender

Du kan naturligvis også lave din helt egen julekalender. Du kan lave det som pakke kalender, og du kan lave det som et spil, måske en jule skattejagt eller lignende.

Det kræver naturligvis, at man er en smule kreativ, og det kræver også, at man har tiden til det. Det vil dog give noget specielt, som forældre, at se sine børn nyde en hjemmelavet julekalender, som man selv har lagt tid og kærlighed i.

Fordelen ved denne type er, at du selv vælger, hvad den indeholder, og dermed selv kan styre, hvad du giver af pakker eller oplevelser til dine børn.

Ulemperne er naturligvis, at du skal bruge en del tid på det. Og hvis børnene ikke kan lide, hvad man har fundet på, så kan det måske også give en skuffende fornemmelse, da man sidder med hele ansvaret selv.

Mange flere muligheder

Der er naturligvis flere julekalendre derude, og denne oversigt over julekalendre til børn kan give dig flere muligheder at vælge mellem.


 

Menu
Top