Ni tips til at komme igennem julen på budget

Julen er en stor tradition rigtig mange steder, og noget der for rigtig mange mennesker er vigtig at holde og gøre det ifølge traditionerne. Det kan dog være en meget dyr affære, at holde jul. Der er mange udgifter til de mange traditioner. Men heldigvis er der muligheder for at spare flere steder. Det skriver vi lidt om i den her artikel, hvor vi bruger ni gode tips til at komme igennem julen på budget.

Start med et budget

Det mest oplagte råd til dit forbrug omkring julen er at lave et præcist budget. Altså få overblikket over hvor mange penge, du har til at bruge, og prioritere hvordan du vil bruge dem. Så kommer du ikke til at bruge penge du ikke har, og mister ikke overblikket over dit forbrug. At følge et budget giver også ro i maven.

Secondhand gaver har mange fordele

Det er det mest oplagte sted at spare penge omkring julen. At skære ned på det ofte meget omfattende gavebudget. Og det er det af flere grunde. Først og fremmest selvfølgelig for at spare penge. Det er nemlig muligt at finde second hand gaver, der koster meget mindre på en række forskellige måder. Måske har du noget selv, der er værd at give videre.

Måske kan du finde noget i en genbrugsbutik, på et marked eller lignende sted. Også online er der flere gode muligheder. Men det er jo faktisk også en rigtig god ting for miljøet at benytte second hand gaver. Det sparer på produktionen, der ofte er meget belastende for miljøet, og så giver det nyt liv til noget, der stadig kan skabe glæde, men alternativt ville blive smidt ud eller ligge på et loft eller i en kælder.

Stemningen på julemarkeder

Jul er i høj grad et spørgsmål om stemning. Heriblandt duft og lys. Det skaber for mange den rette følelse af at holde jul. Den stemning kan man sagtens opnå uden at det koster alverden. En måde er at besøge et af de mange julemarkeder, der skyder op hver december.

Man kan nemlig sagtens besøge disse markeder uden at bruge mange penge. I kan opnå god julestemning ved blot at gå rundt og nyde dufte og lyset. Helt gratis. Helt gratis er det ofte også at tage på en udendørs skøjtebane. Her hersker julestemningen ofte, og en aften på skøjter omkring juletid er noget helt særligt. Har du dine egne skøjter, er det oftest gratis.

Lån til højtiden

Har du ikke penge nok her og nu, og er det meget vigtigt for dig at have mere økonomi til julen her og nu, så kan et kviklån eventuelt være en mulighed. For det er vigtigt at holde en god jul, og det er let og hurtigt at få pengene ind på din konto. Det er ikke mange klik online, du skal foretage før det er sikret, at I kan have en dejlig jul med alt hvad det indebærer.

Og det er især en god ide, hvis du ved, at du vil få bedre økonomi i den nærmeste fremtid og dermed kan betale pengene tilbage uden at det skal ødelægge din normale økonomi. Men hvis man ikke kan betale lånet hurtigt tilbage, så er det nok ikke den vej, man skal gå.

Køb billigt ind

Der er mange traditioner omkring julen. De største er for mange omkring de ting, der spises. De fleste folk har store traditioner omkring dette. Og priserne på de traditionelle fødevarer er ofte højere, når efterspørgelsen stiger. Derfor kan du med fordel både købe ind i god tid, når der er mulighed for dette.

For der er ofte tilbud, som du kan benytte dig af på ting, der sagtens kan holde sig. Men helt generelt er det en god ide, hvis du vil spare penge, at sætte sig ind i de tilbud som de enkelte supermarkedkæder har. Altså kigge tilbudsaviserne igennem og bruge lidt tid på at tage rundt og købe ind forskellige steder.

Spis flere sammen

Det er hyggeligt at holde jul sammen. Men det er også billigere at udnytte alle ressourcer og holde julemiddagen sammen med venner og familie. Det begrænser spild af mad, og drikke, og dermed behovet for at købe dette ind. En god besparelse, der også er venlig over miljøet.

Hold elforbruget nede

Krig i Ukraine og flere andre verdenskriser har fået elpriserne til at stige. Det er dyrt at benytte strøm. Og julen er midt i en mørk tid med lange nætter og lidt lys. Derfor skal der lys til. Det er for mange en del af jul.

Men det er værd at være bevidst om hvor maget el, I bruger til dette lys. Der findes LED-løsninger, der ikke bruger så meget strøm, og der findes timermuligheder, der gør at der bliver slukket og tændt automatisk, så der ikke bliver lyst op, når ingen kan se det. Og så er der jo god mulighed for også at benytte sig af levende lys.

Genbrug pynt

Til jul skal der pyntes op i hjemmet. Det er på den måde at hyggen for alvor breder sig. Forskellige familier har forskellige traditioner for dette. Men under alle omstændigheder er det en god ide, at gemme sit julepynt fra år til år. Selvom det måske er primitivt papirspynt, så er der ingen grund til ikke at spare de penge, og bruge det til næste jul. Det er i øvrigt også med til at skabe traditioner og sammenhold i familien.

Fæld jeres eget juletræ

Prisen på juletræer kan være ekstremt høj, specielt hvis I bor i en større by. Men også her findes der muligheder for at spare penge. Det er nemlig muligt at tage steder hen, hvor man kan fælde sit eget træ og transportere det hjem. Det er i langt de fleste tilfælde en meget billigere løsning. Og så i øvrigt også en hyggelig ting at lave sammen omkring julen.

Få hjælp udefra

Julen er hjerternes tid. Dermed også tiden hvor man hjælper hinanden. Derfor er det muligt at få hjælp udefra, hvis dit budget ikke er stort nok til den jul, som du gerne holde for dig og dine børn. Hos rigtig mange hjælpeorganisationer kan man ansøge om en julekurv eller lignende, der indeholder ting til at holde jul og som dermed giver en enorm besparelse i forhold til at købe tingene. Det er dog en god ide at ansøge om dette så tidligt som muligt, da der kan være stor interesse for at få disse hjælpepakker.

Menu
Top